Ahad, 31 Julai 2011

Selamat Berpuasa!


"SELAMAT BERPUASE"

to abg aie,abg ray,abg tal and to family arwah achik..
moga ramadhan kali ni kita semua dapat lakukan dengan
lebih sempurna dari tahun-tahun lalu..

AL-FATIHAH UNTUK ARWAH ACHIK

Ahad, 17 April 2011

17/4 kau pergi..[achik spin]

Sabtu, 16 April 2011

Genap Setahun Pemergiaanmu



17.4.10
iaitu tarikh keramat untuk semua peminat SPIN and untuk ahli SPIN juga sebenarnya.
tarikh itu merupakan tarikh penyanyi kumpulan SPIN di panggil untuk
mengadap ilahi iaitu ABDILLAH MURAD@Achik Spin..
Walaupun telah setahun arwah meninggalkan dunia ini tapi peminat2 nyee masih teguh menyokong SPIN meski pown arwah tiade..apa yang penting peminat2 arwah mcm inilah yang akan mendoakan kesejahteraan arwah yang telah pergi jauh dari kite semua.
abg aie ada kata pada note yang di kirim di FB nya " baru aie tahu aie serta SPIN masih dikenali oleh segelintir peminat2 dan tetap disayangi oleh mereka2 ini walaupon ada yg mengutuk kami tidak popular,hati orang aie tau tak semua sukakan kita tapi sekurangnya aie ttp ada org kenal dr mrk2 yg hanya tau mengutuk itu. "
To abg aie sendirilah kan: abg aie harus bersabar untuk hadapi ini semua.abg tak boleh berputus asa untuk terus naikkan name SPIN.Kami peminat SPIN akan tetap tunggu SPIN and sentiase sokong SPIN sama ada SPIN muncul semula atau tidak.Kami semua akan sentiasa menyokong abg bertiga walau apa sahaja yang akan abg lakukan untuk SPIN dan menyambung segala apa yang ARWAH ACHIK lakukan sebelum ini.Itu janji kami..Kami juga dapat merasekan
yang abg tertekan bila ada yang mengutuk KUMPULAN SPIN kan?sebab kami pun benci orang mengutuk SPIN.Macam yang abg katakan "hati orang aie tau tak semua sukakan kita tapi sekurangnya aie ttp ada org kenal dr mrk2 yg hanya tau mengutuk itu "
Yes abg aie,hati orangmana kita tahu..Kali ni pic yang saya post kan tak la menarik...

Tapi sya akan send video.
tunggu ya..coz susah sgt nak upload

video ni sengaja saya buat untuk gabungkan segalanya.
p/s: pertama skali saya mahu mohon maaf jika ada nama-nama dalam
video ini yang salah tersalah eja..ampun maaf di pinta ya

Rabu, 9 Mac 2011

Spin : Syangku Zarina



Dahulu engkau lari-lari
Kini kau dah kembali
Engkau hadir di dalam mimpi

Bersinar kembali
Cinta kita kali ini
Bagaikan sang mentari
Yang terbit diwaktu pagi

Biar gerhana melanda
Aku tetap kan setia
Walau dugaan berganti
Pasti kita kan tempuhi
Walau dugaan berganti
Pasti kita kan tempuhi

chorus
Cinta yang ingin ku berikan
Bukannya mainan
Kasih sayang yang ku berikan
Jangan kau abaikan..

Zarina..Zarina..Zarina..
Zarina..Zarina..oh Zarina..

Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua

Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua

chorus

Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua

chorus

Zarina..Zarina..Zarina..
Zarina..Zarina..oh Zarina..

ulang 5x
Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua


Isnin, 21 Februari 2011

Achik & Nana : Pengingat Besulu


[A]
Udah ku nguji
Minta pengerindu nuan
Awakka nyadi tanchang tali mati

Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

chorus
[N]
Udah lama tua bergulai
Bersulu tua beambai
Sigi enda pengerindu balang
Atiku mina nuju nuan

[A]
Ingatka maya begulai
Betundi tua bergagai
Ti sema nuan nyau rindu
Nya meh nyadika penawar

[N]
Naka pengelubu atiku
Penyayau ku nuan enda ngira

[A]
Putus pengerindu tua
nyangka selatan nentu ka ya

[N]
Beraie ati aku

[A]
Aku berasai sinu

[N]
Anchur meh pengarapku

[A]
Ampun ku sulu

[N]
Pengerindu nuan berubah

[A]
Aku pan nadai nyangka

[N]
Nya ka serah nuan
Pegi meh sulu...

[A&N]
Taja pengerindu jauh ditanggam
Sama ngemeran ati ti tusah
Ngarap dudi ari ila
Begulai sejalai

Chorus

[A]
Udah ku nguji
Minta pengerindu nuan
Awakka nyadi tanchang tali

[N]
Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

[A&N]
Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

Rabu, 16 Februari 2011

Achik & Nana : Cinta Sebenar Cinta




[A]
Tak ada emas permata
untuk ku serikan cinta

[N]
Pernahkah aku bersuara
meminta selain cinta

[A]
Tak mampu ku bina istana
untuk ku buktikan cinta

[N]
Pernahkah aku bertanya
binakan ku taman syurga

[A]
Jujurkah kata belaimu
atau hanya menghiburku

[N]
Janganlah kau gundah hati
jangan kau mendera diri

[A]
Bimbangku cinta palsu
nanti mungkin kau jemu

[N]
dalam cinta dan rindu ku
cukuplah engkau satu

chorus
[A]
Tidakkah kau menyesal nanti
bertemankan hidup aku yang begini
[N]
Dapatkah ke akhir masa
kau menameniku seadanya

[A]
Tak ada emas permata
tak mampu binakan istana
untukku serikan cinta
untukku buktikan cinta

[N]
Usahlah gundah hatimu
usahlah mendera dirimu
dalam cinta dan rinduku
cukuplah engkau satu
apa yang ku harapkan

[A & N]
cinta sebenar cinta

chorus

[A]
Tak ada emas permata
untukku serikan cinta

[N]
pernahkah aku bersuara
meminta selain cinta
apa yang ku harapkan

[A &N]
cinta sebenar cinta

Selasa, 15 Februari 2011

Achik & Nana : Saat Hilangnya Kasih



[A]
Tika janji mula diikat
kala cinta diucap
itulah saat yang terindah
tak mampu kita lepaskan

[N]
Kini kekal dalam memori
gurau senda waktu berkasih
andai dapat diulangi lagi
tak jemu memandu cinta

chorus
[A]
Bila cinta dinodai
kecundang segala harapan

[N]
Alasan yang tak di sangka
terpaksa diterima jua

[A]
Hanya masa yang menentukan
erti sebuah cinta

[N]
Tak pernah diharapkan lagi
hadir semula..
cinta pertama antara kita

[A & N]
Lupakan saja apa yang terjadi
restuilah segalanya
berakhirlah semua kenangan
kasih antara kita

chorus

[A & N]
kini kekal dalam memori
gurau senda waktu berkasih
andai dapat diulangi lagi
tak mungkin kita bercinta

Khamis, 23 Disember 2010

Spin : Terasa Jiwa Tersiksa





Dulu aku kau sayangi
dibelai penuh kasih sayang
kini tiada lagi,kau tinggalkan aku seorang

usah merubah segalanya
kau kini jauh berbeza
aku disingkirkan ke tepi
terbiar bagai tunggul mati

(chorus)
terasa di hatiku
kemesraan mu kian jauh
terasa dijiwa ku
kasih sayangmu dahlah rapuh

kau biarku sepi
ku ditinggal sendiri
bagaikan,digantung tak bertali

dulu aku bersuara
tak sanggup menahan derita
dari masih sabar diri
bebaskan aku pergi

ulang chorus

bebsakan aku pergi (2x)


Sabtu, 4 Disember 2010

Adik Sumayya


kami baru sahaja mendapat info dari Kak Suhaila Said. Kami tak tahu apa sebabnya Adik Safiyya menghempas pintu dengan sekuat hati. Tapi apa yang kami ketahui, Adik Safiyya menghempas pintu sehingga menyebabkan jari hantu Adik Sumayya tersepit dan tercabut.

Kami mohon agar semua SPINIANS mendoakan untuk Adik Sumayya dan semoga dia tidak dijangkiti kuman.

para spinians boleh follow kami di twitter : @spin_spinians

Khamis, 11 November 2010

Spin : Pagi Petang Siang Malam




Pagi petang siang malam kurinduimu
Terbayang manis senyuman kekasihku
Kiri kanan depan belakang kucarimu
Terasa engkau semakin jauh dariku

Di mana... ke mana...
Kau sembunyi... hilang diri...
Kembalilah... kembalilah...
Oh pujaanku...

Pagi petang siang malam kurinduimu
Potretmu manja menjadi teman sepiku
Kiri kanan depan belakang kucarimu
Terdengar-dengar suaramu memanggilku

Kekasihku... dengarkanlah...
Keluhan... rintihan...
Kembalilah... kembalilah...
Oh pujaanku...

Pagi hari rasa sepi sendiri
Petang menjelang bagai diriku terbuang
Kekasih... pujaan...
Siang yang panjang kunantikan engkau pulang
Malam yang dingin mataku tak lena pejam
Kekasih... pujaan...
Tidakkah kasihan padaku yang kesepian sendirian
Iyeahhh

Selasa, 2 November 2010

"achik tiada pengganti"kata siti nordiana


sya terbace plak majalah HAI ari tu..cerita pasal kak nana yang mengatakan yang die tidak akan berduet ngan sape2 pown.sebab bg die arwah achik adelah pasangan duet nye yang paling bagus..jadi sejak arwah pergi,die tidak mahu berduet ngan sape2 pown..bahkan lagu 'cari ketenangan' yg bru uh pown kak nana mnyanyi kan dgn seorang diri sahaja..kite semua tahu an payah tok kak nana nak lalui ni semua..sebab arwah yang sering bersama beliau ketika di pentas,tapi kini arwah sudah tiada..hanya kak nana saje tahu perit utk lalui nya...kite semua sebagai peminat mereka sebaik nya mendoakan agar kak nana mampu untuk lalui semua ini ngan tabah,kerana dengan permegian arwah tidak bermakna kak nana harus berhenti di sini..so,doa agar kak nana terus tabah dalam industri ini walaupun tanpa arwah..insya-allah..sememang nya kak nana juga seorang yang tabah seperti kak tasha an??

Sabtu, 2 Oktober 2010

Achik & Nana : Gurauan Berkasih





( P )
Usik mengusik, semakin lama menjadi rindu
Hati merindu, asyik merindu
Tersentuh rasa, tidak terduga timbullah sayang
Andai tak jumpa, menjadi dendam

( L )
Gurau gurauan masih terasa dalam bayangan
Setiap detik ingin bersama memadu kasih
Apakah hati dah gila bayang
Merindu kasih, darimu sayang

( korus )
( P )
Andai ketara rajuk dihati
Jangan sampai merosak cinta
Andai payah merawat rindu
Hadirlah hadirlah sayang

( L )
Rindu dendam bisa terubat
Andai sudah bertentang mata
Pasti kasih berpadu
Terlerai rindu di hati

( P & L )
Indah dirasa
Waktu berkasih
Kita saling merayu
Merindu di angin lalu

( L )
Ingin ku sentuh hatimu sayang dalam rinduku
Moga kau tahu hebatnya cinta di hati ini
Sekian lama, memendam cinta
Payah ku rasa menyeksa jiwa

( ulang dari korus )

( L )
Gelora cinta mengkhayal rasa dalam angan ku
Setiap waktu hanya namamu mekar di kalbu
Sayang menyayang ceria rasa
( P & L )
Antara kita tersimpul kasih

Jumaat, 1 Oktober 2010

Spin : Syarina



Syarina Gadis Manja Kitakan Bersama
Adakan Sementara Kaulah Yang ku Sayang
Syarina Kekasihku Masih Ingatkah Ku
Oh Hanya Dirimu Pilihanku

Sebagai Teman Hidup Bila Ada Kasih Sayang
Pastilah Sudah Tentu Luhurnya Cinta

Syarina Gadis Ayu Janganlah Bersedih
Oh Marah dan Rindu Adat Berkasih

Korus
Demi Masa
Yang Ada
Kita
Bina Hidup Bersama
Jangan Kita
Lalaikannya
Kelak Hidup Kita Merana
Kita Bina
Istana Cinta
Semai Kasih Kita Bersama
Hanyalah Untukmu Saja
Syarina

Demi Masa
Yang Ada
Kita Bina Hidup Bersama
Jangan Kita
Lalaikannya
Kelak Hidup Kita Merana
Syarina

Kita Bina
Istana Cinta
Semai Kasih Kita Bersama
Hanyalah Untukmu Saja
Syarina

Demi Masa
Yang Ada
Kita Bina Hidup Bersama
Jangan Kita
Lalaikannya
Kelak Hidup Kita Merana
Kita Bina
Istana Cinta
Semai Kasih Kita Bersama
Hanyalah Untukmu Saja
Syarina

Syarina Gadis Manja Kitakan Bersama
Adakan Sementara Kau ku Sayang
Syarina Kekasihku Masih Ingatkah Ku
Oh Hanya Dirimu Pilihanku
Syarina

Spin : Sampai Bila



Entah Oh Mengapakah
Hatiku Tersentuh Rindu
Kehadiranmu Memberi
Semangat Yang Baru

Tanpa aku Sedari
Cinta Berbunga Kembali
Sejak Kau Curahkan
Kasih dan Sayangmu

Kau Menyambut Cintaku Dengan Mesranya
ku Terharu
Bila Kau Kata aku Milikmu
Sesungguhnya aku Pun Ikhlas
Menerimamu Sebagai Teman dan Kekasih

Sampai Bila
Sampai
Bila
Engkau Akan Setia Padaku
Oh Dapatkah aku Percaya
Setiap Kata-katamu Itu
Biarku Terluka
aku Rela Hadapi



Spin : Dilambung Ombak Kasih




Senyum mu kau lemparkan
Usik impi di hati ini
Jiwa rasa bagai
Bertemu siang
Yang malamnya
Tak akan hadirkan diri

Senyum mu yang ku ukirkan
Damai hati bila bersahutan
Bila lagi kan dapat ku rasakan
Bertemu senyuman mu harum
Bagai dulu

Rasa hati ku ingin dekat mu
Rasa hati ku ingin disamping mu
Rasakan apa yang aku rasai
Merasai nikmat cinta

Belailah resah di hati ku
Titipkanlah gelisah di jiwa ku
Lontarkanlah rasa curiga mu itu
Bibitkanlah kuntum bunga rindu
Pertama kali ku rasakan begini
Pertama kali ku rasakannya
Merasai nikmat di alam indah
Ku dilambung ombak kasih mu

Ahad, 12 September 2010

cerita mengenai arwh achik di hari raye...

assalamualaikum..
hari ni sudah raya ketiga.
tahun ni merupakan tahun pertama kak tasha ngan puteri 2 owg uh
berpose dan beraya tanpa orang yang dowg sayang,iaitu arwah achik..
harap-harap la dowg sabar banyak-banyak..yang penting jangan la selalu nangis
biler teringat arwah.apa yang saya tahu arwah akan sedih kat sana jika kita kat
sini masih meratapi permergian die...kite semua nak die tenang kat sana kan???
so,pada kak tasha,family arwah achik and peminat2 die jangan la selalu nangis
sebab arwah...kesian die kat sana...semoga roh nya sentiasa aman di sana...
insya-allah...

pada hari raye kedua (sabtu) tv3 (fuhh!,11 malam) ada menyiarkan cerita tentang kak tasha yang hanya beraya bersama anak-anaknya saja...
dengan melihat wajah kak tasha kite semua tahu bertapa peritnye kak tasha menanggung ni semua...alhamdullilah kak tasha nampak nya seorang yang kuat & tabah...
di mampu lalui semua ini...dalam cerita fuhh! tu ada juga menyebut tentang makanan kesukaan
arwah pada hari raya iaitu,sambal taucu...ermmm nampaknye boleh cube lepas ni..mesti bestkan sebab makanan ni makanan kesukaan arwah..

pada raya ketiga (ahad) tv3 (NONA,2 ptg) juga ada menyiarkan cerita mengenai arwah.
pada kali ni ceritanya lebih panjang dari yang fuhh! siarkan..dalam cerita kali ni sahabat arwah,solihin yang sama-sama terlibat dalam kemalangan dengan arwah juga ada..
keadaan sahabat arwah okey,cube kaki nye saja patah...ketika sahabat arwah di interview.
beliau menangis kerana kehilangan sahabat yang telah dianggap sebagai adik itu..
dan sampai sekarang katanye tak dapat lupakan kejadian itu...semoga abg solihin ni terus
tabah dengan dugaan tuhan..ibu arwah achik,mak cik badariah juga ada dalam rancngan kali
ini...apa yang lebih menyanyat hati apabila kak tasha,abg solihin dan ibu arwah pergi ketempat
kejadian di mana tempat achik excident...kak tasha sendiri yang drive untuk ke sana..bertapa
kuatnye semangat kak tasha untuk pergi ke tempat kejadian suaminye excident...pada
hari raya ini hanya baju raya arwah yang tahun-tahun lepas saja yang menjadi pengubat
rindu isteri dan anak-anaknya....

AL-FATIHAH UNTUK ARWAH ACHIK,
SEMOGA ROHNYA SENTIASA TENANG DAN AMAN DI SANA..
SELAMAT HARI RAYA ACHIK..amin...

Sabtu, 7 Ogos 2010

28/7/10



Tarikh 28/7 telah genap 100 hari arwah ACHIK meninggalkan kita semua.
semoga selama 100 hari ini arwah ACHIK sentiasa tenang disana..
sememangnye ramai yang akan berdoa untuk kesejahteraan die di sana..

insya-allah...
[al-fatihah untuk arwah ACHIK]


Selasa, 6 Julai 2010

Spin : Apa Salahnya Kau Jujur

Engkaulah mutiara hati
Menghiasi diruangan mata
Kilauan mu bagai mengaburiku
Dalam mentafsir kilauan

Apalah salahnya kau jujur
Didalam lipatan suka duka
Tak sanggupku menjadi pelita
Membakar diriku andai kau begitu

Katakanlah sebenarnya apa niat hatimu
Berjanji tidak ditepati
Bermada mengalahkan pujangga
Semuanya yang tinggal bagailah

Budi yang ku semai
Kasih suci ku titis
Mengapa kini kau mengisir
Sedangkan aku tak gundah
Walaupun ku tahu kau saksi kasihku

Luahkan marah mu padaku
Agar hilang bencimu
Usah dikau bertanya
Seteguh manakah cintaku
Yang telah aku lafazkan

Apalah salahnya kau jujur
Menjalin kasih seperti dulu
Pastinya kitakan sejahtera
Sebelum terhentinya semua cinta
Penuh harapan

kumpulan SPIN...

spin SPIN spin

woo!!!!tengok arh sekarang ni walaupun
SPIN tak seaktif dulu tapi peminat
die mang ramai arh..walaupun lagu2 SPIN kurang at
radio2 semua tapi rase2nye at alam cyber ni
SPIN paling popular..
btl tak???
senang cerita tengok la jualan
album kenangan abadi uh...
dengar cite dah dua kali abis dijual...
album paling hangat owhhhhhh..!!!
tengok at TV iklan album uh tak de la slalu
kuar..tapi ngan ade nye internet ni
album uh laris giler!!!
abg aie[SPIN] siap ambik order sape
yang nak beli album uh...bagus betul!!!!
yang penting album uh bukan rakyat malaysia
saje yang beli tapi singapore,brunei,filipina
and macam2 negara laaa...
perh!!!giler famous SPIN ni..and i percaya
kebanyakkan yg bli album uh adalah peminat arwah achik...
bagus arh peminat achik ni....!!
walaupun achik dah tak de lagi..peminat die
still support band
die...and thankz a lot to abg aie yg i rase
die adalah artis yg paling sporting
coz layan semua owg yang tegur die...
terutama at facebook...trima kasih sangat..
ermm pasal peminat achik...!
i ade nmpak sowg peminat die yang wat
macam2 untuk SPIN..
sape die?? ermmm die SHAHEERA..
i think die from singapore...
i ade tgk facebook die...
banyak gambar yang die edit...
rajin betul die...i peminat SPIN pown tak
wat macam yang die wat..
yang i mampu just wat blog ini..tu pown
i bertrima kasih sangat untuk SHAHEERA coz
die yang banyak coment pasal blog
ini...thankz...support ape
yang i cube wat psal SPIN...
pasal album kenangan abadi uh...at internet
jerh yang promot dowg dah beli album uh bukan main
ramai lagi..yang dah beli tapi
kite yang at alam cyber ni tak tahu tu mesti
lagi ramai...kalau la arwah achik masih ade..
if SPIN still perfom lagi comfem ramai giler
peminat-peminat SPIN yang datang..
mesti SPIN bangge giler coz ade peminat
yang ramai..btl x??

i tengok peminat SPIN juga support
nana[ct nordiana]..
nana,rakan duet arwah achik dan juga merangkap
SAHABAT kepada achik juga menjadi
idola kepada peminat-peminat SPIN..
abg aie [SPIN] selalu bagi tahu pasal show
kak nana..and abg aie juga turut bersama kak nana
time die wat show..stiap kali kak nana
wat show mesti ade promot album kenangan abadi
dan novel pelangi jiwa..dah tu salah
satu sebab album tu semakin laris...
peminat SPIN ade at mne saje..
mane dowg wat show mesti album and novel tu
akan menjadi tarikan kepada
peminat SPIN and NANA.

HARAP SANGAT PEMINAT SPIN AND PEMINAT NANA
TIDAK AKAN BERPALING PADA YANG LAIN SEKIRANYE
SESUATU BERLAKU PADA MEREKA SUATU HARI NANTI..
MAKSUD I MACAM GOSIP-GOSIP YANG TAK MENYENANGKAN,ATAU
PEKARA APE SAJE BOLEH MEMBUAT PEMINAT MEREKA LARI..
WALAU APE PUN KITE KENE SUPPORT MEREKA SAAT
MEREKA NAIK DAN JUGA JATUH!!!
INGAT!!!
=)


antara gambar2 yang di edit oleh peminat SPIN:












Spin : Puas Ku Mencuba



Puas sudah ku mencuba
Menyakinkan dirimu kasih
Dan ku cuba meleraikan
Kekusutan tersimpul
Namun apa daya...

Puas sudah ku mencuba
Turuti rentak dirimu sayang
Agar tiada tercetus sengketa
Di antara kita untuk selamanya

Engkau sering menduga hati ini
Menggugat kesabaranku
Namun tak pernah aku tunjukkan
Keresahan diwajahku...

Sampai disini saja sayang
Mampu ku pertahankannya
Kerna aku jua insan
Yang perlukan perhatian

Jangan kau sesali lagi
Atau menyalahkan takdir
Lihat pada diri
Di manakah kesilapanmu kasih
Menilai ketulusan (kejujuran)

Khamis, 1 Julai 2010

HARI LAHIR ARWAH ACHIK [1/JULAI]





hari ni 1 julai 2010,hari jadi arwah achik.Andai achik masih ada,
pasti hari ni ramai peminat die yang akan wish beday die..
ermmm tapi sayang umur achik tak lame...
walau ape pun sy yakin hari ni tentu ramai peminat achik yang
mendoakan kesejahteraannye disana..
satu lagi,syukur sangat sebab beday achik jatuh pada hari khamis
tahun ni.memandangkan achik telah pun meninggal dunia,so hari ni
semperna beday die kita sebagai peminat tak salah jika kita sedekah kan
surah yassin buat achik malam-malam jumaat ni..
semoga arwah akan sentiasa aman dan tenteram di sana..
insya-allah....
[hapy befday achik]

Achik & Nana : Tatasuria


Engkau tatasuriaku
Ku berpandumu
Ku berkisar sekitarmu
Setiap waktu
Bercelaru pontang-panting hidupku
Bila engkau tiada
jangan kau menyangka kau saja
Merasakannya
Kerana aku jua serupa
Rasa yang sama
oh percayalah
Cinta yang ku punyai ini
Seluas cakerawala

Chorus
Tanpamu diriku
Menjadi kucar-kacir
Denganmu hidupku
Tersusun indah dan berseri
Jangan kau merasa wasangka
Dengan diriku
Mana jua bintang di angkasa
Takkan kau jumpa
Sesuatu yang
Akan sehebat dan seperkasa
Setiaku untuk dirimu
Ulang Chorus

Engkau tatasuriaku
Ku berpandumu
Ku berkisar sekitarmu
Setiap waktu
Bercelaru pontang-panting hidupku
Bila engkau tiada di sisi

Jumaat, 25 Jun 2010

Spin : Dalam Ingatan (Lagu Baru)


Tak pernah ku duga
Jatuh cinta dgn mu
Walauku cuba melawannya
Tapi aku tak berdaya
Semuanya sudah suratan
Kau melanyaniku
Dengan kasih dan sayang
Terasa indahnya hidupku
Sehingga aku keasyikan
Dibuai rindu-rinduan

Choros
Walaupun hebat cinta kita
Tapi penuh ranjau berduri
Dengan tidak aku menyangka
Andainya aku kau lepaskan
Tidak semua percintaan
Kan berakhir dengan bahagia
Kelukaan pasti datang
Disetiap percintaan
Biarpun hancur hatiku
Kau tetap aku rindui
Kerana kau masihku sayang
Sayangnya ku kepadamu

Ulang chorus

Setelah kau pergi
Aku masih begini
Melawan arus kerinduan
Lalu menitis air mata
Dan kau masih di dalam ingatan

Spin : Rela (Lagu Baru)


Engkau ku lihat banyak
benar berubah
Sejak akhir-akhir ini
Toleh pun tak sudi
Sedangkan sebelum ini
Tak pernah kau begini
Betapa aku
Amat kecil hati
Mungkin aku gagal
Penuhi
Apa yg kau mahu
Kerana itulah kau muram
tak berkata
Tak pernah ku hampakan
Permintaan mu sebelum ini
Cuma kini aku
tak dapat memberi

chorus
Sedarlah aku kini
Kau pandang kebendaan
Ketika ku diatas tak jemu kau mengipas
Tapi kini aku tiada
Apa lagi orang lain
Mengisi tempat ku
Rela aku kau pergi
rela tiada kekasih
aku tidak akan merintih
kalau punya kekasih hanya tahu
menghiris

ulang chorus

Engkau ku lihat banyak
benar berubah
Sejak akhir-akhir ini
Toleh pun tak sudi
Tak pernah ku hampakan
Permintaan mu sebelum ini
Cuma kini aku
tak dpt memberi

Spin : Satukan Rindu (Lagu Baru)



Sekian lama kau berjanji
Kan setia kepadaku
Hanya lah aku segalanya
Tiada dua
Kau yakin kan diriku ini
Kau luahkan rasa hatimu
Pada diriku kau bermanja
Bersatulah rindu

chorus
Sungguh indah bahasa jemaan bait rasa
di susun atur megah
kilau bercahaya
leraikan rasa gundah
usah simpulkan tawa
pancarkan senyum mesra
selama-lamanya
kasih biar tercpai itu
dalam perasaan
jauh tinggalkan geliasah mu
bersama memohon
direstu
lautan madu

ulang chorus

kasih biar tercpai itu
dalam perasaan
jauh tinggalkan geliasah mu
bersama memohon
direstu
lautan madu

Spin : Sejuta Maaf (lLagu Baru)


Entah mgapa
Rasa syg pada mu
Dengan kejujuranmu
Membuat ku merindu
Oh kekasih
Tiada sepatutnya
Ku nyatakan
Untuk mencurahkan perasaan
Walau aku telah punya teman
Yang setia
Waktu sunyi ku
Membicara
Membuai daku yang terlena
Hingga tak dpt ku monolak
Kehendaknya

chorus
Sejuta maaf oh keksih
Sekiranya kau
Menanggung segalanya
Daku hanya insan lemah
Yang hanya berserah resah
Dan rasa gelisah
Kali ini ku melaluinya
Walau pun payah untuk mengerti
Atau mungkin menyinta keduanya
Jika terpaksa
Perasaan yang membelenggu
Membuatku seakan membisu
Gelisahku membilang waktu
Sepi tnpa mu

Ulang chorus

Entah mengapa rasa sayang padamu
Dengan kejujuranmu
Membuatku merindu
Oh kekasih

Spin : Seorang Kawan (Lagu Baru)


Kau bilau tersedu
Aku kan menyapunya
Kau cemas tersisih
Aku tetap bersama
Bagai titian di air deras
Ku relakan diri...
Ku kawan sjati
Kau muram dikejam
Ku ambil sebahagiaan
Kau sakit yang hilang
Ku akan menghiburkan
Bagai titian di air deras
Ku relakan diri...
Ku kawan sejati
Jalanlah kesuma
Mimpi bakal nyata
Jika inginkan temanku
dibelakangmu

Oh kwn..
kwn..kwn

Jalanlah kesuma
Mimpi bakal nyata
Jika inginkan temanku
dibelakangmu

Kau muram dikejam
Ku ambil sebahagiaan
Kau sakit yang hilang
Ku akan menghiburkan
Bagai titian di air deras
Ku relakan diri...
Ku kawan sjati

Kau bilau tersedu
Aku kan myapunya
Kau cemas tersisih
Aku tetap bersama
Oh kwn..oh kwn..

Achik & Nana : Pelangi Jiwa


[A]
tak ingin ku bercinta lagi
kalau mengundang duka
tak ingin menderita
cukuplah,biarlah
maafkanlah diriku maafkan lah

[N]
sebenarnya kita tak sehaluan
dalam mengenali erti cinta

[A]
satu-satunya aku tahu
cintaku cinta asli
cinta sakti dari hati
pedihnya,harumnya mendamaikan perasaan ini

[N]
biarpun apa yang
engkau katakan
belum pernah engkau buktikan
belum pernah lagi kelihatan
warna cinta yang kau lukiskan

chorus
[A]
aku masih
tak mengerti
perasaamu selama ini

[N]
aku jua
tak mengerti
perasaanmu

[A]
seumpama
teka-teki
apa yang kita,alami

[N]
ada apa,pada cinta
jika tidak dirasa
ooooo....kasih
ucapkanlah

[A & N]
mengertilah
seumpama,teka-teki

ulang chorus

[A]
ooo sayang mengertilah
seumpama teka-teki

[N]
KEHIDUPAN...

Ahad, 20 Jun 2010

Spin : Merindu Kembali



Gelora datang melanda
Rasa resah dalam dada
Bagaikan tertusuk
Sembilu...

Pedih mu menghiris hati
Menggamit kenangan lalu
Mengintai bayangan syurgawi


( korus )
Ku relakan perpisahan
Walaupun jiwa ku meronta
Mungkinkah ada hikmahnya
Tiada jodoh bersama...


Maafkan aku kasih
Kerna ku merindu kembali
Bukannya niat ku
Runtuhkan istana
Usahlah diri mu
Salah menafsirkan
Janganlah kau benci
Kerana rinduku oh...
Biarkanlah kasih oh...

Jumaat, 18 Jun 2010

Achik & Nana : Benang Emas


Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali

Inilah cerita duka
Aku yang hanya emas sesaga
Tak terbeli cintamu dara
Aku musafir tiada berharta
Aku musafir tiada berharta
Aku musafir tiada berharta
Aku bukan memandang harta
Apa daya ku seorang wanita
Ayah bonda tak restui kita
Semua berakhir di sini saja
Hanyalah di sini saja
Biar ku simpan kenangan lalu
Jadi pelangi penghias senjaku
Apa dayaku kasih terhalang
Terlukalah hati muda yang malang

Kita bersanding di tirai mimpi
Disaksikan pungguk sendu bernyanyi
Andai sejarah ditulis semula
Kita genggam pelamin yang nyata
Aku tak akan lupa
Cerita duka mengguris jiwa
Apa lagi nak ku kata
Andai cinta kita di sini saja
Andai kasih kita di sini saja

Aku bukan memandang harta
Apa daya ku seorang wanita
Ayah bonda tak restui kita
Semua berakhir di sini saja
Hanyalah di sini saja

Aku tak akan lupa
Cerita duka mengguris jiwa
Apa lagi nak ku kata
Andai cinta kita di sini saja
Andai kasih kita di sini saja

Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali
Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali

Achik & Nana : Mainan Cinta


[A]
Aku tak tahu mengapa
Engkau sering marah-marah
Mana senyummu mana tawamu
Entah hilang ke mana
[N]
Setahun sudah kita lalui
perhubungan ini
Entah mengapa tawarku rasa tak pernah ceria
Bagaikan malam yang berpanjangan
Tiada kesiangan

Chorus[A]
Selaut ku hamparkan kasih
Di pantai ku damparkan cinta
Sekali angin yang berlalu
Ku bisikkan rinduku
[N]
Usahlah kau mengada-ngada
Mereka-reka cinta dusta
Ku tahu kau ramai teman
Sampai sukar nak memilih
[A]
Nana Nana dengarlah sayang
Ini kisah bukan dongengan
Tujuh malam aku bermimpi
Kau dilamar putera kayangan
[N]
Achik Achik jemu ku dengar
Jenakamu tak sudah-sudah
Aku bukannya boneka mainan
[A]
Fikir-fikir ku fikir
Bara menjadi api
Air tenang pun berkocak sesak di dada

[N]
Entah apa mengapa ada kurangnya
Cinta kita sering gerhana
Chorus

[A & N]
Marilah kita berpimpin tangan
Sebaiknya kita berdamai saja

Majalah Mangga / june 2010

pada peminat achik:
keluaran majalah mangga bulan jun ni ada menceritakan
tentang achik beberapa hari sebelum die meninggal
dari isteri die,TASHA
and memang ada tanda2 yang achik akan meninggalkan kita.
tapi siapa kita untuk mengetahui benda ini terlebih dahulu,
betul tak?so,pastikan kowg beli majalah ni untuk mendengar
cerita dari orang yang paling achik sayang tu.
alaaa bukan mahal pown!!!!
(sori gambar tak berapa bagus)


Achik & Nana : Restu


( P )
Sampai bilakah hubungan kita
Dapat dipertahankan

( L )
Selagi Tuhan mengizinkannya
Kita akan teruskan

( P )
Moga Tuhan

( L )
Merestui

( P & L )
Hubungan kita yang suci murni

( P )
Keikhlasanmu

( L )
Kejujuranmu

( P & L )
Menjalin kemesraan

( P )
Berserahlah

( L )
Pada Tuhan

( P )
Agar niat kita dikabulkan

( L )
Bersama menuju ke jalan yang benar

( L )
Apakah impian mu sayang

( P )
Ku ingin kau setia pada

( L )
Apa lagi yang kau mahukan

( P )
Buktikanlah segala janji mu... Ooo...

( L )
Hanya engkau yang ku sayang

( P )
Hanya kau yang aku rindu

( L )
Bilakan tiba masanya

( P )
Ku harap engkau tidak berubah

( P & L )
Selamanya... Ooo...
Kita berdoa semoga takdir
Tidak memisahkan sekalipun terluka
Sekalipun terluka

Spin : Resah Kerinduan


Malam ini aku sendiri
Menanti segunung harapan
Biarpun hanya berteman
Bulan disebalik awan
Aku tetapkan setia
Bersama janji yang dibina
Mengapa engkau berubah
Kala cinta di penghujungnya
Mengharapkan sinar yang terang
Menyinari kerinduan
Agar terubat keresahan
Tapi duka yang kau kirimkan

( korus )
Biar aku biar diam membisu saja
Biar rindu biar diam begini lama
Akan kuleraikan segala kekusutan
Penantian (satu penyiksaan)

Malam ini aku sendiri
Menanti segunung harapan
Biarpun hanya berteman
Bulan di sebalik awan
Aku tetapkan setia
Bersama janji yang dibina
Mengapa engkau berubah
Kala cinta di penghujungnya

Spin : Mengusung Rindu


Dalam hati ini ada nama mu
Nama seorang insan yang aku rindu
Dalam diri ini ada sayang mu
Sayangnya diri mu tidak mengerti
Dalam senyuman ini ada tangisan
Tangisan seorang insan terluka
Dalam jiwa ini ada pilunya
Pilu yang membuat aku menangis
Oh hibanya... ( oh... )

Sayu hati...
sayu sekali
Melihat engkau berpimpin tangan
Dengan sidiaSakit hati...
sakit sekali
Pabila cinta yang aku beri tak dihargai
Sungguh terhina letih tidak bermaya
Rasa terkilan bunga yang ku puja
Kini mekar harum di jambangan orang
Kau yang ku sayang
Aku yang gundah

Kalau tahu sakit begini
Tidak aku bermain cinta
Kalau tahu siksa begini
Tidak aku menyanyangi mu
Pilu resah di hati ini
Mengusung rindu...
Ku tak berdaya

Spin : Diselubung Rindu


Sejenak aku merenung kisah silam
Bila aku menanggung apa ada di dalam
Berakhir sudah epilog cinta kita
Permata hati membawa diri
Berat sungguh bagi diriku
Mana arah dan mana tuju
Segala gala tak menentu
Diselubung rindu
Walau pahit kutelan sahaja
Namun di dalam merasainya
Apa dibuat sepatah kena
Pastinya kecewa

( korus )
Aku terus melangkah pergi
Bertemankan sekeping hati
Dipenuhi ranjau berduri
Sakit pedihnya tak terperi
Di satu sudut ku terdampar
Gelora sudah ku sedar
Semua kerana peristiwa itu

( ulang dari korus )
Termanggungku di perantauan
Tersesat ku di persimpangan
Yang nyata kita berjauhan
Buat selama lamanya
Putus kasih putus segala
Sering kali kau ungkapkan
Kuturuti apa yang engkau hajati
Biar aku menanggungnya...
sendiri...

Spin : Malam Semakin Dingin


Aku cuba untuk mendekati
Tapi engkau tiada peduli
Tulusnya niat di hati
Mungkin kau tersalah erti

Bukanlah ingin merantai dirimu
Ataupun mengikat janji
Masih ada banyak lagi
Harus kau pelajari

Aku ingin kemesraan
Serta senyum keramahan
Biar kekal berterusan
Tak hilang di tengah jalan

Kau rahsiakan kedinginan menyelimuti hati
Aku juga kedinginan kerana sikapmu itu
Walaupun setebal mana selimut membaluti
Aku masih kedinginan sepi tanpa berteman

Kedinginanmu kerana malam
Yang masih lagi panjang
Kedinginanku jauh bandingan
Dengan dirimu

Usah biar malam tak berteman
Usah biar siang kekosongan
Sudilah kau memahami
Ketulusan hati ini


Andainya aku merajuk bawa hati
Dan kau pun membawa diri
Siapa harus disalahkan
Pasti kita berdua

Spin : Dimana Janjimu Yang Dulu


Mengapa hatimu berubah
Setelah diriku mula menyinta
Di mana janji lafaz setia
Yang pernah kau ucapkan dulu
Kekasih...

Semerah api di hatiku
Sepanas kasihku terus membara
Kau siram cinta yang menyala
Hingga kini tiada jejaknya
Oh... bisanya

( 1 )
Kan ku cari cahaya
Menyinari cinta kita
Kau padamkan semua
Sesat dalam kegelapan

( korus )
Bertahum menanggung rindu
Seabad kasih berpadu
Setiaku tak dihatimu
Di mana janjimu yang dulu
Katamu aku kau rindu
Sehari tidak bertemu
Sedetik cuma berlalu
Hinggaku menjadi keliru
Diam membisu

( ulang dari 1 )
( ulang korus)

Spin : Buah Hati Di Ambil Orang


Pertemuan dan perpisahan
Adat manusia sementara
Namun jika hendak ku
kenang
Terasa ku membuang masa


( 1 )
Kisah lepas jangan dikenang
Tapi kisahku tetap ku
kenang
Buah hatiku diambil orang
Apalagi nak kukatakan
tanya aku seketika
Mungkin kesilapanku juga
Lewat untuk menyatakan cinta... aaa


( 2 )
Kalau aku tahu
Kuteruskan hasratku meluahkannya
Tapi aku takut
Nanti rasa cintaku tak kesampaian
Kulewat terus tak dapat

( ulang dari 1 )
( ulang 2 )
Ku terlewat ( 7X )

Spin : Nista


Ibaratnya keladi
Dedaunan dibasahi
Tak meninggalkan kesan
Tiada pernah memperdulinya
Tetap sama

Begitulah dirimu
Seluruh kasih ini
telah aku curahkan
Tapi kau tidak memperdulikan
Tiada kesan

Merayu...
takkan ku merayu
Ketika diri dihina
Sanggup kau memalukan aku
Dalam sepiku tak berdaya
Hibaku merasa
Merintih...
takkan ku merintih
Biarlah diriku ditawa
Ku tahu di sebalik kisah
Ada satu hikmah menanti ku
Biar... biarkan ku sendiri
Melalui hidup ini
Hingga akhir hayat nanti
Biar... biar sinaran bercahaya
Menyinari alam ini
Kan bertemu kebenarannya
Ibaratnya keladi
Dedaunan dibasahi
Tak meninggalkan kesan
Tiada pernah memperdulinya
Tetap sama