Ahad, 31 Julai 2011

Selamat Berpuasa!


"SELAMAT BERPUASE"

to abg aie,abg ray,abg tal and to family arwah achik..
moga ramadhan kali ni kita semua dapat lakukan dengan
lebih sempurna dari tahun-tahun lalu..

AL-FATIHAH UNTUK ARWAH ACHIK

Ahad, 17 April 2011

17/4 kau pergi..[achik spin]

Sabtu, 16 April 2011

Genap Setahun Pemergiaanmu



17.4.10
iaitu tarikh keramat untuk semua peminat SPIN and untuk ahli SPIN juga sebenarnya.
tarikh itu merupakan tarikh penyanyi kumpulan SPIN di panggil untuk
mengadap ilahi iaitu ABDILLAH MURAD@Achik Spin..
Walaupun telah setahun arwah meninggalkan dunia ini tapi peminat2 nyee masih teguh menyokong SPIN meski pown arwah tiade..apa yang penting peminat2 arwah mcm inilah yang akan mendoakan kesejahteraan arwah yang telah pergi jauh dari kite semua.
abg aie ada kata pada note yang di kirim di FB nya " baru aie tahu aie serta SPIN masih dikenali oleh segelintir peminat2 dan tetap disayangi oleh mereka2 ini walaupon ada yg mengutuk kami tidak popular,hati orang aie tau tak semua sukakan kita tapi sekurangnya aie ttp ada org kenal dr mrk2 yg hanya tau mengutuk itu. "
To abg aie sendirilah kan: abg aie harus bersabar untuk hadapi ini semua.abg tak boleh berputus asa untuk terus naikkan name SPIN.Kami peminat SPIN akan tetap tunggu SPIN and sentiase sokong SPIN sama ada SPIN muncul semula atau tidak.Kami semua akan sentiasa menyokong abg bertiga walau apa sahaja yang akan abg lakukan untuk SPIN dan menyambung segala apa yang ARWAH ACHIK lakukan sebelum ini.Itu janji kami..Kami juga dapat merasekan
yang abg tertekan bila ada yang mengutuk KUMPULAN SPIN kan?sebab kami pun benci orang mengutuk SPIN.Macam yang abg katakan "hati orang aie tau tak semua sukakan kita tapi sekurangnya aie ttp ada org kenal dr mrk2 yg hanya tau mengutuk itu "
Yes abg aie,hati orangmana kita tahu..Kali ni pic yang saya post kan tak la menarik...

Tapi sya akan send video.
tunggu ya..coz susah sgt nak upload

video ni sengaja saya buat untuk gabungkan segalanya.
p/s: pertama skali saya mahu mohon maaf jika ada nama-nama dalam
video ini yang salah tersalah eja..ampun maaf di pinta ya

Rabu, 9 Mac 2011

Spin : Syangku Zarina



Dahulu engkau lari-lari
Kini kau dah kembali
Engkau hadir di dalam mimpi

Bersinar kembali
Cinta kita kali ini
Bagaikan sang mentari
Yang terbit diwaktu pagi

Biar gerhana melanda
Aku tetap kan setia
Walau dugaan berganti
Pasti kita kan tempuhi
Walau dugaan berganti
Pasti kita kan tempuhi

chorus
Cinta yang ingin ku berikan
Bukannya mainan
Kasih sayang yang ku berikan
Jangan kau abaikan..

Zarina..Zarina..Zarina..
Zarina..Zarina..oh Zarina..

Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua

Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua

chorus

Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua

chorus

Zarina..Zarina..Zarina..
Zarina..Zarina..oh Zarina..

ulang 5x
Zarina..oh Zarina...
Engkaulah segalanya
Zarina..oh Zarina...
Hanya satu tiada dua


Isnin, 21 Februari 2011

Achik & Nana : Pengingat Besulu


[A]
Udah ku nguji
Minta pengerindu nuan
Awakka nyadi tanchang tali mati

Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

chorus
[N]
Udah lama tua bergulai
Bersulu tua beambai
Sigi enda pengerindu balang
Atiku mina nuju nuan

[A]
Ingatka maya begulai
Betundi tua bergagai
Ti sema nuan nyau rindu
Nya meh nyadika penawar

[N]
Naka pengelubu atiku
Penyayau ku nuan enda ngira

[A]
Putus pengerindu tua
nyangka selatan nentu ka ya

[N]
Beraie ati aku

[A]
Aku berasai sinu

[N]
Anchur meh pengarapku

[A]
Ampun ku sulu

[N]
Pengerindu nuan berubah

[A]
Aku pan nadai nyangka

[N]
Nya ka serah nuan
Pegi meh sulu...

[A&N]
Taja pengerindu jauh ditanggam
Sama ngemeran ati ti tusah
Ngarap dudi ari ila
Begulai sejalai

Chorus

[A]
Udah ku nguji
Minta pengerindu nuan
Awakka nyadi tanchang tali

[N]
Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

[A&N]
Tang nadai meh daya
Puntan meh janji tua
Nyangka diatur petara

Rabu, 16 Februari 2011

Achik & Nana : Cinta Sebenar Cinta




[A]
Tak ada emas permata
untuk ku serikan cinta

[N]
Pernahkah aku bersuara
meminta selain cinta

[A]
Tak mampu ku bina istana
untuk ku buktikan cinta

[N]
Pernahkah aku bertanya
binakan ku taman syurga

[A]
Jujurkah kata belaimu
atau hanya menghiburku

[N]
Janganlah kau gundah hati
jangan kau mendera diri

[A]
Bimbangku cinta palsu
nanti mungkin kau jemu

[N]
dalam cinta dan rindu ku
cukuplah engkau satu

chorus
[A]
Tidakkah kau menyesal nanti
bertemankan hidup aku yang begini
[N]
Dapatkah ke akhir masa
kau menameniku seadanya

[A]
Tak ada emas permata
tak mampu binakan istana
untukku serikan cinta
untukku buktikan cinta

[N]
Usahlah gundah hatimu
usahlah mendera dirimu
dalam cinta dan rinduku
cukuplah engkau satu
apa yang ku harapkan

[A & N]
cinta sebenar cinta

chorus

[A]
Tak ada emas permata
untukku serikan cinta

[N]
pernahkah aku bersuara
meminta selain cinta
apa yang ku harapkan

[A &N]
cinta sebenar cinta

Selasa, 15 Februari 2011

Achik & Nana : Saat Hilangnya Kasih



[A]
Tika janji mula diikat
kala cinta diucap
itulah saat yang terindah
tak mampu kita lepaskan

[N]
Kini kekal dalam memori
gurau senda waktu berkasih
andai dapat diulangi lagi
tak jemu memandu cinta

chorus
[A]
Bila cinta dinodai
kecundang segala harapan

[N]
Alasan yang tak di sangka
terpaksa diterima jua

[A]
Hanya masa yang menentukan
erti sebuah cinta

[N]
Tak pernah diharapkan lagi
hadir semula..
cinta pertama antara kita

[A & N]
Lupakan saja apa yang terjadi
restuilah segalanya
berakhirlah semua kenangan
kasih antara kita

chorus

[A & N]
kini kekal dalam memori
gurau senda waktu berkasih
andai dapat diulangi lagi
tak mungkin kita bercinta