Selasa, 6 Julai 2010

Spin : Apa Salahnya Kau Jujur

Engkaulah mutiara hati
Menghiasi diruangan mata
Kilauan mu bagai mengaburiku
Dalam mentafsir kilauan

Apalah salahnya kau jujur
Didalam lipatan suka duka
Tak sanggupku menjadi pelita
Membakar diriku andai kau begitu

Katakanlah sebenarnya apa niat hatimu
Berjanji tidak ditepati
Bermada mengalahkan pujangga
Semuanya yang tinggal bagailah

Budi yang ku semai
Kasih suci ku titis
Mengapa kini kau mengisir
Sedangkan aku tak gundah
Walaupun ku tahu kau saksi kasihku

Luahkan marah mu padaku
Agar hilang bencimu
Usah dikau bertanya
Seteguh manakah cintaku
Yang telah aku lafazkan

Apalah salahnya kau jujur
Menjalin kasih seperti dulu
Pastinya kitakan sejahtera
Sebelum terhentinya semua cinta
Penuh harapan

kumpulan SPIN...

spin SPIN spin

woo!!!!tengok arh sekarang ni walaupun
SPIN tak seaktif dulu tapi peminat
die mang ramai arh..walaupun lagu2 SPIN kurang at
radio2 semua tapi rase2nye at alam cyber ni
SPIN paling popular..
btl tak???
senang cerita tengok la jualan
album kenangan abadi uh...
dengar cite dah dua kali abis dijual...
album paling hangat owhhhhhh..!!!
tengok at TV iklan album uh tak de la slalu
kuar..tapi ngan ade nye internet ni
album uh laris giler!!!
abg aie[SPIN] siap ambik order sape
yang nak beli album uh...bagus betul!!!!
yang penting album uh bukan rakyat malaysia
saje yang beli tapi singapore,brunei,filipina
and macam2 negara laaa...
perh!!!giler famous SPIN ni..and i percaya
kebanyakkan yg bli album uh adalah peminat arwah achik...
bagus arh peminat achik ni....!!
walaupun achik dah tak de lagi..peminat die
still support band
die...and thankz a lot to abg aie yg i rase
die adalah artis yg paling sporting
coz layan semua owg yang tegur die...
terutama at facebook...trima kasih sangat..
ermm pasal peminat achik...!
i ade nmpak sowg peminat die yang wat
macam2 untuk SPIN..
sape die?? ermmm die SHAHEERA..
i think die from singapore...
i ade tgk facebook die...
banyak gambar yang die edit...
rajin betul die...i peminat SPIN pown tak
wat macam yang die wat..
yang i mampu just wat blog ini..tu pown
i bertrima kasih sangat untuk SHAHEERA coz
die yang banyak coment pasal blog
ini...thankz...support ape
yang i cube wat psal SPIN...
pasal album kenangan abadi uh...at internet
jerh yang promot dowg dah beli album uh bukan main
ramai lagi..yang dah beli tapi
kite yang at alam cyber ni tak tahu tu mesti
lagi ramai...kalau la arwah achik masih ade..
if SPIN still perfom lagi comfem ramai giler
peminat-peminat SPIN yang datang..
mesti SPIN bangge giler coz ade peminat
yang ramai..btl x??

i tengok peminat SPIN juga support
nana[ct nordiana]..
nana,rakan duet arwah achik dan juga merangkap
SAHABAT kepada achik juga menjadi
idola kepada peminat-peminat SPIN..
abg aie [SPIN] selalu bagi tahu pasal show
kak nana..and abg aie juga turut bersama kak nana
time die wat show..stiap kali kak nana
wat show mesti ade promot album kenangan abadi
dan novel pelangi jiwa..dah tu salah
satu sebab album tu semakin laris...
peminat SPIN ade at mne saje..
mane dowg wat show mesti album and novel tu
akan menjadi tarikan kepada
peminat SPIN and NANA.

HARAP SANGAT PEMINAT SPIN AND PEMINAT NANA
TIDAK AKAN BERPALING PADA YANG LAIN SEKIRANYE
SESUATU BERLAKU PADA MEREKA SUATU HARI NANTI..
MAKSUD I MACAM GOSIP-GOSIP YANG TAK MENYENANGKAN,ATAU
PEKARA APE SAJE BOLEH MEMBUAT PEMINAT MEREKA LARI..
WALAU APE PUN KITE KENE SUPPORT MEREKA SAAT
MEREKA NAIK DAN JUGA JATUH!!!
INGAT!!!
=)


antara gambar2 yang di edit oleh peminat SPIN:












Spin : Puas Ku Mencuba



Puas sudah ku mencuba
Menyakinkan dirimu kasih
Dan ku cuba meleraikan
Kekusutan tersimpul
Namun apa daya...

Puas sudah ku mencuba
Turuti rentak dirimu sayang
Agar tiada tercetus sengketa
Di antara kita untuk selamanya

Engkau sering menduga hati ini
Menggugat kesabaranku
Namun tak pernah aku tunjukkan
Keresahan diwajahku...

Sampai disini saja sayang
Mampu ku pertahankannya
Kerna aku jua insan
Yang perlukan perhatian

Jangan kau sesali lagi
Atau menyalahkan takdir
Lihat pada diri
Di manakah kesilapanmu kasih
Menilai ketulusan (kejujuran)

Khamis, 1 Julai 2010

HARI LAHIR ARWAH ACHIK [1/JULAI]





hari ni 1 julai 2010,hari jadi arwah achik.Andai achik masih ada,
pasti hari ni ramai peminat die yang akan wish beday die..
ermmm tapi sayang umur achik tak lame...
walau ape pun sy yakin hari ni tentu ramai peminat achik yang
mendoakan kesejahteraannye disana..
satu lagi,syukur sangat sebab beday achik jatuh pada hari khamis
tahun ni.memandangkan achik telah pun meninggal dunia,so hari ni
semperna beday die kita sebagai peminat tak salah jika kita sedekah kan
surah yassin buat achik malam-malam jumaat ni..
semoga arwah akan sentiasa aman dan tenteram di sana..
insya-allah....
[hapy befday achik]

Achik & Nana : Tatasuria


Engkau tatasuriaku
Ku berpandumu
Ku berkisar sekitarmu
Setiap waktu
Bercelaru pontang-panting hidupku
Bila engkau tiada
jangan kau menyangka kau saja
Merasakannya
Kerana aku jua serupa
Rasa yang sama
oh percayalah
Cinta yang ku punyai ini
Seluas cakerawala

Chorus
Tanpamu diriku
Menjadi kucar-kacir
Denganmu hidupku
Tersusun indah dan berseri
Jangan kau merasa wasangka
Dengan diriku
Mana jua bintang di angkasa
Takkan kau jumpa
Sesuatu yang
Akan sehebat dan seperkasa
Setiaku untuk dirimu
Ulang Chorus

Engkau tatasuriaku
Ku berpandumu
Ku berkisar sekitarmu
Setiap waktu
Bercelaru pontang-panting hidupku
Bila engkau tiada di sisi