Jumaat, 18 Jun 2010

Achik & Nana : Benang Emas


Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali

Inilah cerita duka
Aku yang hanya emas sesaga
Tak terbeli cintamu dara
Aku musafir tiada berharta
Aku musafir tiada berharta
Aku musafir tiada berharta
Aku bukan memandang harta
Apa daya ku seorang wanita
Ayah bonda tak restui kita
Semua berakhir di sini saja
Hanyalah di sini saja
Biar ku simpan kenangan lalu
Jadi pelangi penghias senjaku
Apa dayaku kasih terhalang
Terlukalah hati muda yang malang

Kita bersanding di tirai mimpi
Disaksikan pungguk sendu bernyanyi
Andai sejarah ditulis semula
Kita genggam pelamin yang nyata
Aku tak akan lupa
Cerita duka mengguris jiwa
Apa lagi nak ku kata
Andai cinta kita di sini saja
Andai kasih kita di sini saja

Aku bukan memandang harta
Apa daya ku seorang wanita
Ayah bonda tak restui kita
Semua berakhir di sini saja
Hanyalah di sini saja

Aku tak akan lupa
Cerita duka mengguris jiwa
Apa lagi nak ku kata
Andai cinta kita di sini saja
Andai kasih kita di sini saja

Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali
Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali

6 comments:

Sheera Qhuud Qerl berkata...

Hi. Saya nak tahu siapa yang buat blog ni ? Sekadar ingin tahu kerana saya ada menulis beberapa lirik lagu arwah achik. drop by ur email ye :) thnx :)

aqid amsyar berkata...

me yang buat blog ni...
why????
ape mksud kamo ada menulis beberapa lirik lagu arwah achik???

Sheera Qhuud Qerl berkata...

ouh you. my friend pat twitter.
yalah. since kat sini sume awk ltk lirik lagu arwah achik, saya pun ada jgk beberapa lirik lagu arwah yang ditulis.
dun mind me joining in~
if still tk fhm, dhen u email me urh;
shaheera.achik@gmail.com
**talk more there , thnx :))

aqid amsyar berkata...

why not u follow this blog...
hahaha :)

Sheera Qhuud Qerl berkata...

dah follow((:
ermm , & futhermore blog ni mcm pretty plain black. colour dyer muram.
sory, bkn nk criticize.
just wanna help improving the blog.
ltak cbox ke shoutmix in ^^

aqid amsyar berkata...

mule2 nak wat cm wane2 cikit laaa..
but pK balik ni blog achik,n die pown dah xde an...so,lau wat cm epy2 je t owg ingat kite epy lak die x de..

Catat Ulasan